tirsdag 21. mars 2023

Persheia og verdens fineste snurrebu

Persheia er en liten fjelltopp helt vest i Kjellandsskauen i Søgne, nær Øvre Knibe. Dette er en lettgått tur, og det går på skogsvei helt opp til toppen. Dette er en av turen til Ti på topp Kristiansand i 2023. Og denne lille toppen har noe helt spesielt, noe ingen andre topper har.

Gapahuken som er dreibar ble bygget i 2021 av Oddvar og Jarle Bakken, og den er virkelig et syn

Her er det tilrettelagt med benker og griller flere plasser, og alt er så skikkelig gjort. Her kan du grille året rundt om du bare bruker de oppsatte grillene.

Fra toppen har du utsikt over ytre delen av Trysfjorden og vestover heiene.

Gapahuken har en liten sveiv inni, og denne kan du dreie på så hele bua snurrer. Helt fantastisk, her kan du få solnedgangen inni bua til å vare helt til den forsvinner.

Så flott å bli ønsket velkommen, så er det bare å krysse fingre for at denne flotte plassen forlates like flott som den er når du kommer.

Godt tilrettelagt for lengre pauser. Tenker det er mange barn som gjerne vil prøve sveiven når det nå er en av årets Ti på topp turer, så kanskje ikke nødvendig å okkupere bua om det er mange besøkende samtidig........

Vi fikk en superfin kveld og solnedgang helt alene denne ettermiddagen. Så glad jeg tok turen.

Ikke så mye skilting på vei opp, men du nærmer deg toppen når du ser dette. I den lengste bakken er det også en benk om du trenger hvile på veien. Vår tur ble totalt 2 km og vi brukte 30 min tur/retur i gangtid.
Om du bare skal gå en tur for å se solnedgangen i år, så ta denne turen. For en dreibar gapahuk finner du ikke andre steder, og denne er verdt turen opp. For å komme til Persheia kjører du gamle E39 forbi Søgne og frem til avkjøringa til Lohnelier. Kjør til venstre i rundkjøringa og det er en liten grusplass på høyre side av rundkjøringa der du kan parkere. Turen starter rett over veien, der er grusveien med en bom med skilt om privat vei. Her starter turen.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar